Nyheter

Årskrönika

2021 Möjligheternas år!

Snart händer det. Snart får vi ses fysiskt igen.

Det är det vi alla hoppas på men det kanske är först i höst eller ännu längre fram, så passa på att lära er och digitalisera era event och möten, det kommer ni ha nytta av. I framtiden kommer vi såklart vilja ses igen men vi kommer också ha vant oss vid digitala event. Vi kommer att se kombinationer av möten, där vi i digitala format kan nå fler och i det fysiskt kan socialisera och bygga starka relationer.

Vi har haft möjligheten att från lätt panikartat ställa om till att nu ha möjlighet att faktiskt reflektera, vad som blev bra och vad som behöver utvecklas kring digitala event. Ta vara på tillfället och sätt ihop en helhet, utgå från ett årshjul och planera aktiveringar därefter. Väldigt många har insett behovet av att jobba mer med engagemang när vi inte får ses och att digitala event kan fungera väldigt väl för det. Under 2021 behöver allt fler även addera det externa perspektivet och även engagera kunder mer, vilket i sin tur ställer andra krav på relevans och format. För till skillnad mot ett fysiskt event så är det väldigt enkelt att smyga ut om det inte är intressant.

Passar på att skicka med några lärdomar från de över 50 digitala event vi på Nine Yards genomfört under hösten.

– Välj bort presentationer i ppt
– Tänk TV och underhållning (inte filma av ett event)
– Tydliggör syftet
– Utgå från mottagaren – vad vill de se?
– Korta ned innehållet rejält
– Jobba med kortare inslag för att få variation och tempo
– Interaktivitet och aktivering
– Programledare med TV-vana förhöjer upplevelsen
– Budgetera för bra innehåll
– Investera i bra teknik

Det är okej att längta efter att ses fysiskt men sitt inte stilla och avvakta utan ta vara på möjligheten att prova er fram. Möjligheterna har aldrig varit större och omgivningen mer nyfiken (förlåtande).

Vi ser fram emot en vår där vi tillsammans med våra kunder tar fram lösningar som håller ihop över tid.

Nu firar vi Jul sen kör vi!

Vännerna på Nine Yards

Av: Fredrik Göransson, Nine Yards