Nyheter

Hälsningar från vårt New York kontor

Hur står sig nordisk kompetens i USA, rapport från en av världens största mässor, drömmar om Super Bowl och en härlig söndags brunch. Vi slog en pling till vår kollega Janne Hakkarainen som driver vårt kontor i New York och ställde fem snabba frågor om livet i The Big Apple!

 

Hej Janne, hur är det att bo och jobba i New York?

Det är helt fantastiskt! Jag besökte New York för första gången 2010 och blev såld direkt! Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse att få bo här. Att arbeta i New York och i USA är i allmänhet lite annorlunda än att arbeta i Norden. Precis som i alla länder eller marknader behöver du bara hitta rätt partners och leverantörer att samarbeta med!

 

Berätta om något event i New York ni gjort på senaste tiden?

Jag kom faktiskt precis tillbaka från Las Vegas. Jag var där för CES 2023 som är en av de största mässorna i världen som arrangeras av Consumer Technology Association (CTA). Vi producerade montern för finska Verge Motorcycles och jag hjälpte även en annan kund med deras guest suite och CES sidoevenemang. Sammantaget var det en fantastisk uppleverlse och mig proffessionellt och ett framgångsrikt evenemang för båda våra kunder.

 

Vad kan vår nordiska kompetens bidra med i USA?

Jag tycker att vår kompetensnivå på Liwlig och i Norden i stort sätt är väldigt hög. Vi är välutbildade, erfarna och vana att arbeta självständigt under press, alltid med kundens bästa i fokus. Jag skulle säga att vi är mycket kapabla att konkurrera med den lokala marknaden här! Den feedbacken jag har fått är att vi faktiskt att vi skiljer oss positivt från resten med vår höga kundservice. Det finns många byråer i USA som inte erbjuder personlig service utan snarare gör evenemang i bulk med lite koppling till kunden. Även om arrangemangen blir bra så vill kunden hellre arbeta med någon som kan vara där under hela projektresan och som man kan jobba med i team!

 

Vad gör du en ledig dag?

Bra fråga! Först och främst älskar jag långsamma morgnar, så en perfekt ledig dag skulle börja långsamt med en brunch. Sen träning eller promenad. Jag älskar att gå runt och titta på människor och New York är bästa staden för det! Jag är också intresserad av fotografering så jag skulle lätt kunna strosa runt en hel dag och ta bilder på allt intressant som kommer i min väg.

 

Drömevent att genomföra i USA?

Självklart hade det varit fantastiskt att vara en del i produktionsteamet för antingen Oscarsgalan eller halvtidsshowen i Super Bowl!

 

Hör av dig till oss om du är sugen att genomföra ett event i USA!