Nyheter

Hej Lotta!

I december gick vi ut med nyheten att Nine Yards går samman med Eventyr och den finska byrån Tapaus. Vad ser du mest fram emot kring detta?

Detta känns verkligen hur bra som helst! När jag först fick höra om det så fick jag en härlig känsla i magen direkt. Eventyr är ju en av de byråer som har utvecklats enormt mycket under åren och som vi sett som en av våra största konkurrenter i vår nisch av branschen. Vi har sagt att förlorar vi en pitch mot dem så känns det ändå helt ok på något sätt. De är hungriga, nytänkande och professionella och har även den värme och medmänsklighet som jag värdesätter mycket. Det jag ser fram emot är att tillsammans kunna skapa den magi som vi hela tiden strävar efter i våra projekt med kunder, och även internt med alla kollegor. Vi har samma värderingar där både medarbetare och kunder är lika viktiga och det ligger mig varmt om hjärtat. Vi kommer att vara en enormt stark aktör i branschen och jag tror att vi tänker samma i mycket och vi kommer även kunna lära av och utveckla varandra på så många sätt. Sedan ser jag fram emot att sitta tillsammans allihop och ta vara på energin i rummet som uppstår med många engagerade och kreativa själar i samma rum. Och såklart längtar jag efter att lära känna Tapaus som jag inte har en tidigare relation till, men som jag vet är en riktigt stark spelare.

 

Vad är enligt dig de största fördelarna med sammanslagningen?

Oj, det är mycket. Vi har ju redan idag en del gemensamma kunder som kommer att kunna ta det bästa från båda världarna. Alla jag pratat med hittills är väldigt glada och ser det bara som en stor fördel att vi går samman. Vi på Nine Yards har ju både medarbetare som varit länge i branschen (se bara på mig… firar 20 år i år) med enormt mycket erfarenhet och kontakter men också unga, hungriga och orädda personer som precis kommit in i eventvärlden med en massa nya idéer och tankar som utmanar oss ”äldre” i våra tankesätt. Eventyr och Tapaus har samma kombination och jag tror verkligen att den är avgörande för att kunna leverera till och tillfredsställa alla typer av kunder.

Som jag nämnde ovan så verkar vi ha samma passion för det vi gör och engagemanget är enormt stort hos alla, vi brinner för att skapa upplevelser som berör och det syns i de event vi levererar, både live och digitalt. Jag tror att dessa egenskaper, dvs engagemang och passion är extra viktigt i vår del av kommunikationsbranschen då vi faktiskt vill att våra slutkunder, dvs deltagare på våra event ska beröras och minnas upplevelsen länge. Här tänker vi lika, vilket är toppen!

Vi har ju som filosofi att ”vi gör varandra bra” och att alltid finnas där för att stötta, utveckla och inspirera varandra och det upplever jag att det är samma i den nya konstellationen och den filosofin blir ju än mer aktuell nu när vi blir fler.

Om vi ska titta på det stora perspektivet så blir det spännande att jobba nordiskt och snart även globalt som vi siktar mot. Då kommer vi att kunna jobba med kunder som finns ute i Europa och ta större konton vilket känns superspännande och som ett bra nästa steg i vår, men även min egen, utveckling.

 

Vad har du för tidigare relation till Eventyr?

Det är ju det som är lite roligt. För 20 år sedan, när jag startade min egen eventlåda, så var Eventyr min allra första uppdragsgivare! Första projektet var att flyga ner 2000 personer för ett stort event på Kos under 4 dagar med konferens, aktiviteter och fest. Jag fick ta hand om resor och logistik… vilken var en riktig utmaning! Vi satt på Eventyrs kontor bokstavligen dygnet runt i 3–4 veckors tid för att få ihop detta och vi lyckades! Jag tror att det var där grunden lades till att jag älskar excel, haha. Sedan genomförde jag flera roliga event tillsammans med gänget på Eventyr under åren; resor, produktlanseringar, kontorsinvigningar och en massa annat kul. Såklart så har jag följt dem genom åren och gillat det de gjort, även om vi varit konkurrenter de senaste åren på min senaste byrå och nu på Nine Yards. Jag känner alltså många på kontoret redan och har en härlig relation till dem alla och det känns lite som att cirkeln sluts nu och att vi får jobba ihop på riktigt igen och skapa magi tillsammans.

 

Lotta Collste
Managing Director, Nine Yards Stockholm