Nyheter

Jag saknar reaktionerna

Jag arbetar med att designa upplevelser. Och det är det bästa jag vet. 
Att tillsammans med mina kollegor skapa, undersöka, tänka, hitta på, testa och kreera. Allt för att människor ska bli så berörda som möjligt och för att de varumärken vi arbetar med ska bli så starka som möjligt. Ibland handlar det om att skapa en starkare kultur, ibland att stärka tron och engagera, och ibland om att öka förståelse och motivera. 

Under det gångna året har vi på Nine Yards skapat otroligt många bra digitala event och kampanjer. Någonting som jag är jättestolt över. Jag är stolt över vårt eget, våra partners och våra kunders mod och engagemang. Och jag är helt övertygad om att mycket av det vi lärt oss och det som vi skapat tillsammans är här för att stanna.  

Men det gångna året har också fått mig att inse en sak som jag verkligen uppskattar med mitt jobb. Visst, det kan låta som en gammal klyscha men det är först när vi saknar någonting som vi förstår hur mycket vi uppskattar det.  

Och det jag saknar mest just nu är att få ta del av reaktionerna. Att vara med där det händer. Att se effekten av det vi skapat i realtid.  

Jag saknar att se människor dansa, skratta, gråta, umgås och dela upplevelsen med varandra.  

Varför gör jag det? Är det bara någon form av egotrip? Nä, faktiskt inte. 

Jag saknar att få direkt-feedback genom människors reaktioner och kunna justera upplevelsen utefter det. För det är ju så vi jobbar i vår del av branschen. Och det är ofta det som gör upplevelserna vi designar extra starka. Att vi anpassar upplevelsen efter de reaktioner vi får. Likt en duktig DJ som känner av vad dansgolvet vill ha så är vi där och pillar. Lite högre, lite lägre, lite mer allvar, lite mer humor, lite tydligare, lite mer äkta, lite mer, lite mindre… Hela tiden skapar vi och hela tiden anpassar vi upplevelsen i vårt försök att överträffa det förväntade.  

För att göra det behöver vi ta del av reaktionerna. Vi behöver sätta oss in i vad människor känner och tänker. Först då kan vi skapa de där magiska ögonblicken.   

Och det är först när människor får möjligheten att dela sin upplevelse med andra som den blir riktigt stark. Det är när människor möts som vi kan motivera, engagera och skapa en stark kultur. 

Och nu när vi så tydligt ser ljuset i tunneln har saknaden övergått i ett förväntansfullt pirr. Ett pirr som jag är ganska säker på att det är många med mig som känner. För snart står vi där igen och tar del av reaktionerna. Visst ska det bli helt underbart!? 

 

Nu kör vi! The whole Nine Yards. 

Daniel da Silva
Executive Creative Director, Nine Yards