Nyheter

Liwlig Group förvärvar norska GYRO

Nordens ledande eventbyrågrupp Liwlig, i Sverige representerad av EVENTYR NINE YARDS, tillkännager idag förvärvet av aktiemajoriteten i GYRO A/S. Byrån, av många ansedd som en av Norges främsta inom eventområdet, har funnits i över 30 år och utmärks av sin förmåga att kombinera strategisk tyngd med kreativ spets. Förvärvet syftar till att konsolidera Liwligs tillväxt på den norska marknaden och samtidigt utveckla tjänsteportföljen.

”Liwligs expansion i Norge ligger helt i linje med vår vision att växa i Norden”, säger Liwlig Groups VD Timo Aalto. ”Vi har imponerats av GYROs uthållighet och professionalism, speciellt under pandemin. Deras kunniga medarbetare och exceptionellt goda rykte ledde bland annat till förtroendet att organisera toppmötet för Nato-ländernas utrikesministrar under första veckan i juni.”

GYROs styrelseordförande, Jomar Selvaag, är lika entusiastisk inför samgåendet. ”Vi är oerhört glada över att bli en del av Nordens ledande eventbyrågrupp. Vi vill växa med våra kunder och ser detta partnerskap som en otrolig möjlighet att skapa synergier som kommer att gynna såväl kunder och anställda som eventbranschen i stort. Det här är ett nytt spännande kapitel i GYROs historia.”

”Det här är en sammanslagning av två kraftcenter inom eventbranschen. Det innebär en enastående möjlighet för oss att både lära oss nytt, växa och åstadkomma fantastiska saker tillsammans”, säger Trine Richardsen, VD för GYRO. ”Vi känner en stor tilltro till att vi, som del av Liwlig Group, kommer att kunna erbjuda våra kunder ytterligare erfarenhet och en ännu starkare helhet.”

”Det här förvärvet följer på en mycket framgångsrik integration av 6.SANS, en annan framstående norsk eventbyrå, i augusti 2022. Vi kommer även fortsättningsvis att låta 6.SANS och GYRO agera som individuella operationella enheter inom gruppen, samtidigt som vi förbinder oss att helhjärtat stödja respektive byrås utveckling”, betonar Liwlig Groups VD Timo Aalto.

Liwlig Groups förvärv av aktiemajoriteten i GYRO bekräftar gruppens ambition att stärka sin ledande roll i Norden inom evenemangstjänster. Partnerskapet flyttar gränserna och markerar en ny era för eventindustrin i Norge.

—-

Liwlig Group är den ledande eventbyrån i Norden. Efter införlivandet av GYRO har Liwlig Group över 320 medarbetare och en proforma-omsättning på över 110 miljoner euro 2022. Liwlig har kontor i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo, Helsingfors och Tammerfors. Kontaktperson Liwlig Group: Timo Aalto, VD, timo.aalto@liwlig.com, +35 840 080 1205
GYRO är en av Norges ledande byråer inom event marketing och management. GYRO grundades 1986 och omsatte under 2022 totalt 255 miljoner NOK.