Nyheter

Våra bästa semestertips

Vad ska du göra i sommar?
Har du till exempel tänkt på att du kan bygga din egen AC själv? Eller behöver du boktips för de regnigare dagarna? Kanske är det så att du behöver fler platser att besöka på din hemester eller så behöver du bara ett riktigt bra recept på sommarens bästa drink? Wow, då har vi svaren till dig.

Evelyn Klavberg
Det är lätt att bli hemmablind, men Evelyn ser guldkornen i hemstaden Varberg. Kullerstensgator, kallbadhus och stränder, torgmarknad, spökvandring och kite surfing, jordgubbscafé, restauranger och krogar. Det blir en underbar hemester!
Adam Rehal
Med lätt packning och en go hängmatta bör du ta dig ut i naturen tillsammans med familj eller vänner. Slå er ner ned intill en sjö, spänn upp hängmattan, ta ett kvällsdopp och umgås.
Erika Öhlin
Besök Musselbaren som ligger precis vid stranden i vackra Lyckorna, Ljungskile.
Anna Lorin
Ta till vara de tidiga sommarmorgnarna. Att ta en tidig promenad med ett avsnitt av årets sommarpratare ger en skön och härlig start på dagen.

Annika Jedemark tipsar om sommarens godaste drink

Rosésangria med vattenmelon, mynta och lime

För 1 kanna:
1 flaska rosé
1 pkt koncentrerad vattenmelonsaft
1/4 vattenmelon
1 lime
1/2 kruka mynta 

Dela melonen i kuber och skär upp limen i tunna skivor. Lägg allt i en stor kanna tillsammans med is, mynta och saft. Fyll på med vin och servera! 

Lisa Orvang
Åk till bergen i Bohuslän, kring Lysekil finner du en guldgruva av klätterutmaningar. En del bergsleder startar direkt ur havsvattnet, som extra krydda till ditt äventyr. Är du ingen klättrare kan du istället snöra på dig skor för vandring på Bohusleden.
Daniel da Silva
På riktigt sov ut! Trots väldigt bra väder, så är det okej att ha nerdragen persienn, ha inte dåligt samvete för att du behöver vila.
Patricia Håkansson
Besök Köpenhamns senaste hotell, Villa Copenhagen, som hon själv ska utforska i sommar. “Hoppas vi ses!"
Daniel Andersson
Packa kylväskan på rätt sätt. “Ska du ut på äventyr, ha alltid kallt i botten och på toppen”.

Moa Nadj tipsar om tre böcker att läsa i sommar

1 – Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddistmunk
Av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler och Navid Modiri

2  – Året med 13 månader: en dagbok
Av Åsa Linderborg

3 – Dina färger var blå
Av Marcus Jarl

Therese Jonasson
Åk till Blekinge skärgård i sommar. Mellan Österlen och Öland hittar du lugn, härliga klippor och en mängd riktigt bra loppisar.
Peter Lundell
Besök Jonsered strax utanför Partille. Utforska herrgården med dess vackra trädgård eller en smaka en kall öl på Poppels.
Rasmus Jakobsson
Bästa sommarlunchen är räkmackorna på Gullholmsbadens restaurang som ligger, inte helt otippat, på Gullholmen utanför Orust.
Daniel Eriksson
Res ut till ön Vinga utanför Göteborg och ta med picknick, bada från klipporna och njut av världens finaste solnedgång. Har du väderlycka, passa på att övernatta på klipporna under stjärnklar himmel.

Margaretha Jochnick tipsar om DIY-AC för sommaren

Gör din egen AC till hemmet i sommar, kontakta Maggan på margaretha.jochnick@nineyards.se så visar hon dig hur du bygger en på bästa sätt. 

Samuel Paulison
Åk Gondolen i Malmö. Det är en mycket härlig upplevelse.
Malin Nordenstedt
Kom ihåg att njuta av stunden på utflykt, så krångla inte till det, köp bullarna som är med till strandfikat. "En mysig klassiker på stranden är ju förstås krabbfisket."
Erica Janvik
Packa med fika och ta en tur till Färjenäsparken i Göteborg. Promenera bort till Slottsberget och vandra upp till toppen och upplev en fantastisk utsikt över hela inloppet. Fika och njut.
Idha Liljekrantz
Ta med dina vänner och en baginbox till en sandstrand.