Nyheter

Snackisarna inom Health Tech

Det satsas enorma pengar inom Health Tech och i Trendpodden Kristallkulan avsnitt 3 dök vi ner i trenderna kring hälsa och välmående.

Idag är vi många som använder oss av digitala hjälpmedel för att hålla koll på vår hälsa, allt från klockor, appar och andra hälsomätare.

DNA-profiler är det nya heta och brittiska DnaNudge lanserar en ny tjänst där man kan med hjälp av sin DNA-profil få hjälp att göra rätt val i matbutiken. ICA har tillsammans med WerLabs lanserat en liknande tjänst, som baseras på blodprov. Individanpassade lösningar baserat på just DNA-profiler är en stark trend men hålls tillbaka något på grund av synen på den personliga integriteten.

Den så kallade gensaxen, Crispr, som har revolutionerat möjligheten att klippa och klistra i arvsmassan med stor precision, är också något vi ser mer av. Tekniken kan fungera som modeller inom läkemedelsforskningen och skräddarsy allt från bakterier till mikroorganismer.

Vi kan också se en ökning hos de stora mediebolagen som satsar på olika typer av program som handlar om hälsa och välmående. Här har till exempel Samsung TV lanserat Samsung Health, en tjänst där tittare kan njuta av 5 000 timmars kostnadsfria tränings-/meditationskurser från de mest framträdande märkena.

Sammanfattningsvis har vi många spännande hälsotrender att ta del av framåt!

Sugen på mer?
Lyssna på hela avsnittet av Trendpodden Kristallkulan här!