Nyheter

Tjolahopp steg till jobbet

En del av EVENTYR NINE YARDS serie med sommarkrönikor 2023

En dag bestämde jag mig bara. Jag ska byta bransch!
Med mer än 20 år i Tv-branschen så kände jag lite lätt panik inför den lite okända…eventbranschen.

 

Min första tanke var- är det bara fokus på fest?
Även om jag visste att så inte var fallet (visserligen inget fel på en riktigt bra fest) men ja ni vet hur tankarna kan spinna när man ska hoppa ut i något nytt.

 

Jag är en person som nästan alltid säger ja. Ja till att hoppa på nytt, lära mig nya saker, ja till fest, ja till holistiska retreats i min ensamhet, men framför allt ja till alla sorters utmaningar. Det blir ibland rätt krävande, men allra mest är det tillfredställande och roligt. Tack vare detta har jag samlat på mig både lärdomar och en massa historier. Att berätta en historia, eller som vi kanske oftare benämner det: storytellning, är det bästa jag vet,  både privat och i arbetet.

 

Det finns många olikheter mellan TV- och eventbranschen, men det finns även många likheter.

 

Men en stor del av mitt beslut att byta grundade sig i att jag längtade efter att få ”instant satisfaction” och att få skapa mer interaktion med mottagarna. Det är nämligen något som händer i en när man står med deltagarna och får uppleva ett rungande ”hurra”, lyckliga leenden, skratt eller kanske till och med tårar. Kramarna efter avslutat event ger inte bara pirr i magen, utan det skapar ett unikt och starkt band mellan oss, som människor, som kollegor.

 

Eventen vi skapar är så mycket mer kreativa, kommunikativa och dramaturgiska än jag någonsin hade hoppats på. Att skapa minnen av lärdomar och känslor ur kunskap med hjälp av storytelling ger en långsiktig effekt och skapar ett momentum som kan förändra hur man ser på ett varumärke i grunden.

 

När jag började på EVENTYR NINE YARDS för två år sen så var vi totalt 30 personer på hela byrån. Idag är vi fler än 30 personer som bara jobbar med content. Trots en snabb resa så är varenda en av mina kollegor närvarande, hjälpsamma och otroligt skickliga. Det finns teamkänsla här som jag sällan har upplevt tidigare. Varje projekt vi genomför tillsammans får mig att ta tjohaoppsteg inombord.

 

Sen en tid tillbaka är eventbranschen i förändring där kommunikation, PR och storytelling tar mer och mer plats. Många företag tar samhällsfrågor på stort allvar och det vill man förstås berätta på ett kreativt och genuint sätt. Det innebär att vi satsar mer än någonsin på kvalitativa filmproduktioner hos oss på EVENTYR NINE YARDS och att jag får vara med på den resan, att jag får gräva ner mig i research och hitta rätt språk, tonalitet och dramaturgi för viktiga budskap tillsammans med mina kollegor och våra kunder gör att jag känner mig lyckligt lottad.

 

Så ja…det händer ganska ofta att jag tar några tjolahoppsteg på väg till jobbet