Nyheter

Trendpodden Kristallkulan: Bobo af Ekenstam

Eventyr och Buzzter.se driver tillsammans Trendpodden Kristallkulan där vi spanar efter de hetaste trenderna globalt och lokalt. Vi vill passa på att presentera våra fyra medverkande här på sajten och först ut är Bobo af Ekenstam.

Bobo arbetar bland annat som omvärldsanalytiker och trendanalytiker och driver trendsajten Buzzter.se och bolaget Docere. Han har även skrivit boken Förändringsprincipen.

Hur kom ni på idén med att skapa en podd?


Vi har länge tänkt att ha något återkommande för att bjuda människor på de insikter vi får i vårt jobb. När Martin kontaktade mig med poddidén behövde jag inte tänka två gånger. Att få samarbeta med Martin och superproffsiga Eventyr är så kul.
Berätta något personligt om dig.
Jag är topp tre i squash i Sverige för min åldersklass, och spelar elgitarr i ett rockband.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Att hela tiden vara uppdaterad med vad som händer i världen. Och att få hjälpa kunder att planera för framtiden baserat på omvärldsförändringar. Och att få ynnesten att jobba med trendsajten Buzzter är ju som en dröm.

Vad är trender för dig?


Det viktigaste som finns. Ordet är synonymt med förändring och är det som all utveckling och innovation baseras på. Utan trender – ingen utveckling.

Vilka andra poddar lyssnar du helst på?


Jag gillar Alex och Sigges podd mest. De har alltid intressanta vinklingar på sina samtal och fördjupar sig i saker på ett spännande sätt.

Hur gör ni när ni väljer ämnen att prata om? Hur aktuella ska de vara?


På Buzzter har vi 14 kategorier vi följer löpande varje dag och analyserar vilka trender som utvecklas inom respektive kategori. Vi har delat in hur vi människor lever våra liv i dessa kategorier. Det är allt ifrån arbetsliv, träning, kultur, värderingar till resande. För trendpodden Kristallkulan väljer vi en kategori för varje program. Och sedan vrider och vänder vi på de trender som finns inom den kategorin och spekulerar om vad trenden innebär och vart den kan leda.