Nyheter

Varför LIA?

Patricia och Moa, varför tar vi emot LIA till Nine Yards?

Vi vill gärna dela med oss av vilka vi är, bidra med vår kunskap och visa upp hur det är att arbeta med oss. En praktik hos oss ger även eleven möjlighet att skapa sig ett brett kontaktnät och massa erfarenheter för framtiden. Vårt mål är självklart också att kunna erbjuda en tjänst efter LIA-perioden. Blir vi inte kollegor så kanske våra vägar ändå möts i framtiden och då hoppas vi på att de har en go känsla för oss som företag. Vår vision är att vara byrån som alla vill jobba på och med, LIA-perioden är därför ett ypperligt tillfälle för ömsesidigt lärande. Elevernas nya perspektiv gör oss bättre.

Vad får man göra som LIA hos oss?

Vi hoppas kunna erbjuda en fartfylld och rolig LIA med möjlighet att få testa många olika typer av projekt. Ena dagen kanske vi spelar in film, för att nästa dag arbeta med en reklamkampanj och under en tredje dag arbeta med ett stort event. På så vis kommer man i sin ryggsäck efter praktiken ha med sig en bred kunskap kring vårt erbjudande och insikter kring hur arbetet på en kommunikationsbyrå ser ut.

Vi tycker att det är viktigt att man får vara med hela vägen och upptäcka alla delar i en process, från pitch till färdigt resultat. En annan viktig del är att få förståelse för alla de olika roller och kompetenser vi har på byrån. Vad gör en Content Manager? Vad är skillnaden på en AD och en designer? När behöver man ta in en CD i projektet?

Varför tycker ni att det är roligt och givande att ha med LIA i arbetet?

I år har vi möjlighet att ta in tre härliga elever från YRGO – Event Marketing & Management. Att vara handledare är fantastiskt, det ger oss minst lika mycket kunskap och utveckling som eleven.

Som handledare tvingas du att stanna upp och reflektera över det dagliga arbetet och utifrån det planera en struktur för hur det ska bidra med lärdomar. Det får oss som projektledare att bli mer strukturerade och pedagogiska i projekten. Elevernas kluriga frågor och insikter ger oss nya perspektiv på det vi ibland gör per automatik. Och det bästa är deras energi! Eleverna är hungriga, positiva och vill verkligen lära sig. Det är otroligt roligt att handleda dessa nya stjärnor.

 

Patricia Håkansson
Projektledare

Moa Nadj
Projektledare