Digitalt event

Elgiganten Award Week

Kund

Elgiganten

 

Kontakt

Daniel Da Silva, Executive Creative Director
+46 734-16 73 04
daniel.dasilva@eventyrnineyards.se

 

Copy & storytelling
Design & scenografi
Film & foto
Koncept & innehåll
Talarcoachning & Manus

Uppdrag
Varje år hyllar Elgiganten sina medarbetare och arbetsteam för deras insatser det gångna året genom en Award. Vanligtvis har då varuhuschefer och teamledare bjudits in till en kväll med middag och fest. Sommaren 2020 blev uppdraget annorlunda, vi skulle göra det digitalt. 

Kommentars-trådarna blev långa och stoltheten lyste stark

Lösning
Lösningen att göra detta digitalt öppnade upp för att göra detta event mycket större. Istället för att endast samla chefer och teamledare fysiskt, så kunde vi nu samla alla ca 3400 medarbetare. Vi skapade en hel vecka av hyllningar, med en ny sändning och prisutdelningar varje morgon digitalt. Alla sändningar var förinspelade, men var skapta för att upplevas som om de var live.

Genom en strategisk kommunikationsplan med kontinuerliga uppdateringar av nomineringar och vinnare skapade vi ett aktivt flöde med kommentarer, reaktioner och hyllningar genom Elgigantens interna kanal Workplace

För att ytterligare skapa gemenskap och engagemang skapades ett nytt pris för året. Årets medarbetare nominerades och röstades fram av alla Elgigantens anställda. Nomineringen pågick under en vecka för att sedan rösta fram en vinnare av den ärade titeln som Årets medarbetare 2020. 

Resultat
Aktiviteten på den interna kanalen var hög hela eventet och stämningen puttrande med fina hyllningar och jubel. Kommentarstrådarna blev långa och stoltheten lyste stark genom de fina ord och reaktioner som flödade. Den stolthet och det engagemang som skapades var större nu än något av de fysiska event som tidigare gjorts.