Sponsoraktivering

Handbolls EM 2020

Kund

XL-BYGG

 

Kontakt

Rasmus Jakobsson, Senior Strategic Advisor / Founder
+46 734-16 73 01
rasmus.jakobsson@eventyrnineyards.se

 

Koncept & innehåll
Logistik & flöde
Strategi & taktik

Bakgrund

XL-BYGG arbetar medvetet med att exponeras i och förknippas med högsta eliten, i detta fallet som en av huvudsponsorerna för herr och damlandslagen i handboll. Sponsorskapet är en långsiktig satsning av XL-BYGG som går i linje med ambitionen att vara ”branschens bästa lagspelare” samt positioneringen som nummer 1. Sponsorskapet är en långsiktig satsning där XL-BYGG´s värderingar är en ”perfect match” med handbollens värderingar i allmänhet och landslagens i synnerhet.

Vi skapade konceptet XL-Goals som är en ordlek för målsättning, målgörande, vinnare samt framtida långsiktiga tighta samarbeten.

Så mycket mer än bara handboll

Uppdrag

Nine Yards har under lång tid arbetat med att aktivera sponsorskapet vilket innebär att handlare, kunder och utvalda leverantörer till XL-BYGG samlas till ett mästerskap under några dagar för att bygga långsiktiga relationer, varumärke och gemenskap genom att mötas, diskutera bransch, marknad och produkter, gå på föreläsningar och givetvis också möta handbollsprofiler samt inte minst se på handbollsmatcher i världsklass.

När Handbolls-EM för herrar spelades i Sverige, Danmark och Norge hade Nine Yards totalansvar för hela upplägget av aktiveringen från inbjudan, upplägg, innehåll, logistik, boenden, möten, workshops, föreläsningar, intervjuer, matchbiljetter, genomföranden, uppföljning och utvärdering samt kvalitetsäkring.

I Göteborg hyrde vi delar av Liseberg innan match där vi samlades, umgicks, träffade XL-Bygg´s leverantörer och gick på pre game innan match i Scandinavium där det var underhållning i världklass samt intervjuer av handbollsprofiler. Ca 250 personer totalt. I Malmö var vi ungefär lika många med motsvarande innehåll och upplägg.

​Dock är det viktigt att veta att det inte bara handlar om handboll. Handboll är bara en anledning till att träffas på en specifik plats. Det är allt det som händer runt omkring tillsammans med leverantörer, handlare och kunder som skapar både dynamiken och långvariga samt hållbara relationer.​

Lösning

Upplägget är baserat på det generella syftena och målsättningar som XL-BYGG har satt upp gällande interna och externa event vara Tillhörighet och Stolthet är några av dem. Syftet är att befästa XL-BYGG som varumärke och att med XL-BYGG får man upplevelser som inte går att köpa på stan.

Lösningen av uppdraget var att man med god framförhållning skapade mötesplatser som var bäst lämpade och skräddarsydda för maximal upplevelse. Med en tydlig projektplan/agenda och projektledning tillsammans med kund jobbade vi löpande med avstämningar, produktion och förädlade projektet genom kreativitet, galenskap, professionalism och mycket skratt/glädje.

Resultat

Efter EM så gjorde vi en uppföljnings och utvärdering som riktades både till Handlare, Kunder och Leverantörer.

– 99% av alla kunder som var med vill vara med igen på nästa mästerskap

– 95% av alla handlare ansåg att upplevelsen överträffade förväntningarna.

– 100% av medföljande leverantörer tycker att denna typ av relationsaktiveter skall fortsätta som kombination av deras marknadsmix.

Med Nine Yards känns det alltid 100%-igt från start till mål. Deras proaktivitet och kreativitet skapar både lugn och glädje vilket både smittar av sig under projektets gång och gör vardagen lite roligare. Återigen har dom bevisat sig. Tack Nine Yards!
Åsa Karlsson, TF marknadschef