Mässa

Highlights Hair & Fashion Experience

Kund

Frisörföretagarna

 

Copy & storytelling
Design & scenografi
Koncept & innehåll
Logistik & flöde
Research & insikter
Strategi & taktik

Uppdrag/Utmaning

Branschorganisationen Frisörföretagarna ville befästa sin position som trendsättare och som självklar ledare av branschens utveckling. Med ett nytt och innovativt grepp kring hur yrkesgruppen frisörer möts och inspireras, ville de genomdriva en verklig förändring. En utmaning var att lyckas få den trendiga och rätt kräsna målgruppen att samlas i Stockholm under ett tvådagarsevent. Vi skulle behöva skapa något originellt och oerhört tilltalande – en riktig hype.

Utan tvekan decenniets mäktigaste branschhändelse

Lösning

Vi ville skapa något unikt, något som branschen aldrig tidigare sett. En totalupplevelse mitt i centrala Stockholm, som skulle överraska och inspirera. Vi kollade in hur resten av världen jobbar med att tilltala yrkesgruppen frisörer och lät oss inspireras av det, men valde att frångå den traditionella hår- och beautymässan. Istället tog vi in influenser från musikfestivaler och tech-mässor, skapade en fusion av dessa världar och paketerade det i ett exklusivt och innovativt koncept. Det resulterade i frisörbranschens nya stora mötesplats – Highlights Hair Fashion Experience – som blev det största som hänt branschen på decennier. Det blev inte enbart en nytänkande och modern mässa, det blev ett vinnande inspirationsevent med wow-upplevelser från tidig morgon till sen kväll. Eventet kantades av ledande varumärken och några av branschens största internationella stjärnor. Vi byggde en enastående fysisk miljö som bjöd in till nätverkande, ny kunskap och framför allt yrkesstolthet och inspiration.

Resultat

Genom att vi analyserade målgruppens intressen, behov och förväntningar på ett framgångsrikt sätt, träffade vi helt rätt när det kom till paketering, trender och föreläsare. Vi lyckades skapa ett internationellt high end-event som lockade till sig utställare från världens största varumärken och många av biljettyperna sålde slut direkt. Tillsammans med strategisk digital kommunikation och PR-insatser, blev eventet en rejäl hype som alla pratade om långt innan öppning. Det blev utan tvekan decenniets mäktigaste branschhändelse, en upplevelse i världsklass, och vi lyckades överträffa alla högt satta förväntningar. Frisörföretagarna lyckades därmed med sin målsättning – att befästa sin position som branschens självklara thought leader.