Utbildning

Slutet för nedlagda förundersökningar

Kund

Livsmedelshandlarna

 

Koncept & innehåll
Logistik & flöde
Strategi & taktik

Uppdrag/utmaning

Livsmedelshandeln i Sverige är hårt utsatta för brott. Många personer använder butiken som skafferi. De stjäl, hotar och trakasserar personalen. Tyvärr läggs merparten av förundersökningarna ned. Sveriges handlare har blivit vana vid att polisanmälningar inte leder till några konsekvenser för den som begått brott i butiken. Det har även hänt att polisen inte velat ta upp anmälan. Allt detta leder till stor frustration och att handlare i högre grad slutar att polisanmäla.

Lösning

Vi tog fram en utbildning som ger handlare rätt förutsättningar och stöd, för att kunna gå från brott till fällande dom. I sex olika delar går vi bland annat igenom handlarens rättigheter, polisens skyldigheter, bevisning och omprövning. Handlarna guidas igenom utbildningen av Marie Wallin, jurist och fd kammaråklagare.

Resultat

Handlarrätt är en pedagogisk utbildning med filmer, exklusivt framtagna mallar och texter som stöttar handlarna igenom hela rättsprocessen. Genom att göra en anmälan på rätt sätt ökar chanserna för en fällande dom. Brotten som handlare utsätts för är ofta instegsbrott för unga kriminella, därför är ambitionen med utbildningen att sätta stopp på denna negativa utveckling.

Kolla in utbildningen här: www.handlarratt.se