Eventturné

Take the Lead

Kund

XL-BYGG

 

Kontakt

Rasmus Jakobsson, Senior Strategic Advisor / Founder
+46 734-16 73 01
rasmus.jakobsson@eventyrnineyards.se

 

Uppdrag
Vi har sedan många år ett starkt samarbete med fackhandelskedjan XL-BYGG. Den här gången ville de ha hjälp med att stärka sitt varumärke ytterligare genom att också stärka sina relationer med handlare, leverantörer och yrkeskunder. De ville även förbättra det regionala samarbetet mellan XL-BYGG-handlarna och skapa förutsättningar för affärer. Vårt uppdrag var därför att skapa en mötesplats för XL-BYGG:s leverantörer, handlare och yrkeskunder.

Lösningen blev XL-BYGG ON TOUR 2017 – en mässturné för handlare, leverantörer och yrkeskunder med stopp i 10 svenska städer – med vårt helt nya koncept Take the Lead.

Vann Gyllene hjulet i kategorin Årets Event B2B.

Lösning
Take the Lead fokuserar på kvalitativa och affärsdrivna möten med mätbara resultat, till skillnad från traditionella mässor med fokus på kvantitet. Här är det XL-BYGG som gentemot sina leverantörer uppmanar, coachar och förklarar hur mötena ska leda till att leverantörerna kan sälja mer produkter till XL-BYGG. För leverantörerna handlar det om att skapa ”heta leads” – alltså när yrkeskunden visar så starkt intresse att hen kan tänka sig att kontaktas efter mässan för att lära sig mer om och förstå fördelarna med leverantörens erbjudande. Take the Lead är helt enkelt ett unikt sätt att positionera sig och skapa förutsättningar för affärer.

Resultat
Hela 2000(!) personer besökte XL-BYGG ON TOUR 2017. Projektet och konceptet har mätts kontinuerligt genom att leverantörerna rapporterat in antalet skapade ”heta leads” för varje stopp. Efter turnén gjordes även en undersökning där leverantörerna, handlarna och yrkeskunderna fick bedöma sin förändrade relation till XL-BYGG, sin lokala bygghandel samt det nya mötesupplägget. Utslaget var mycket positivt.

Som om inte detta vore nog resulterade XL-BYGG ON TOUR 2017, med konceptet Take the Lead, även i en vinst för oss i Gyllene Hjulet under kategorin Årets Event B2B – något vi såklart är oerhört stolta över.