3/10/2023

Kundresan som skapar framgångsrik EXPO-närvaro på riktigt

Effektiv kommunikation är avgörande för framgång på mässor eftersom det hjälper att locka och engagera besökare, bygga relationer, sticka ut från konkurrenterna och omvandla leads till försäljning. Genom att prioritera kommunikation som ett nyckelelement i din EXPO-strategi kan du maximera avkastningen på investeringen för ditt deltagande och uppnå dina mål för evenemanget. Viktigt att denna kommunikation finns med på hela resan – både innan, under och efter ett deltagande.

Två av våra EXPO-experter Sofie Täppmark och Daniel Eriksson berättar hur Eventyr Nine Yards tillsammans med våra kunder skapar förutsättningar för att nå uppsatta affärsmål och arbeta som strategisk kommunikationspartner.

Att delta på mässor är ett effektivt sätt att visa upp produkter och tjänster för potentiella kunder och partners. För att säkerställa en framgångsrik kundupplevelse är det viktigt att fokusera på flera nyckelfaktorer. Dessa inkluderar att sätta tydliga mål, designa en inbjudande och iögonfallande monter, förbereda marknadsföringsmaterial, utbilda personal och följa upp leads efter genomförandet. Dessutom är det viktigt att undersöka mässan i förväg, nätverka med andra utställare och vara proaktiv i att engagera sig med besökare. Genom att ha dessa viktiga faktorer i åtanke kan du maximera ditt deltagande och nå uppsatta affärsmål.

Att skapa den bästa EXPO-upplevelsen innebär noggrann planering och utförande för att säkerställa att ditt företag sticker ut från konkurrenterna och attraherar både befintliga och potentiella kunder. Här är några tips som hjälper dig att skapa en framgångsrik upplevelse: Sätt tydliga mål: Bestäm vad du vill uppnå med deltagandet på mässan – som att generera leads, öka varumärkeskännedomen eller lansera en ny produkt. Se till att målen är specifika, mätbara och går att uppnå. Planera i förväg: Börja planera i god tid för att säkerställa att du har tillräckligt med tid för att förbereda allt nödvändigt material, inklusive din monterdesign, marknadsföringsmaterial och reklamartiklar. Designa en inbjudande monter: Din monter ska vara visuellt tilltalande och återspegla ditt varumärkes image. Se till att ditt varumärke och budskap är tydligt och framträdande. Engagera personalen på plats: Utbilda din personal att vara inbjudande, tillgänglig och kunnig om produkter eller tjänster. Uppmuntra dem att interagera med besökarna och ställa frågor för att förstå deras behov. Viktigt att formulera ett ”call to action”, så det blir tydligt för besökaren vad hen ska agera på i montern. Uppföljning: Efter mässan, följ upp besökare som visat intresse för produkter eller tjänster, för att fortsätta konversationen och konvertera potentiella kunder till kunder. Varför inte bjuda in till en efterföljande afterwork på kontoret?

Genom att följa dessa enkla tips kan du skapa en minnesvärd och framgångsrik kundupplevelse som kan hjälpa ditt företag att växa. Sammantaget kräver ett framgångsrikt deltagande på en mässa noggrann planering, effektiv kommunikation och en stark förståelse för din målgrupp. Genom att fokusera på dessa nyckelområden kan du maximera avkastningen på investeringen för ditt deltagande och uppnå dina mål.

För att vi på Eventyr Nine Yards ska lyckas med kundernas mål och förväntningar arbetar vi med en egen modell framtagen för mässor, för att säkerställa att kommunikationen och konceptet vi tar fram skapar det som krävs för att nå effekt. Modellen skapar sen en tydlig bild av Varför, Vad och Hur vi ska arbeta och består av fyra områden som utgör grunden till all kommunikation;

Research & koncept Design & innehåll Produktion & utförande Mätning & utvärdering

Håll utkik i kommande artiklar där vi djupdyker i hur vi arbetar och vad vi tillsammans kan skapa utifrån vår modell. Du kommer få en inblick i de faktorer som gör arbetet framgångsrikt.

Om du inte kan hålla dig till dess, så kontakta gärna våra experter inom EXPO så kan de berätta mer om hur ni ska lyckas nå era mål.

Daniel Eriksson, 0734 – 11 64 22, daniel.eriksson@eventyrnineyards.se

Sofie Täppmark, 0739 – 41 03 30, sofie.tappmark@eventyrnineyards.se

Tankar på väg till praktiken första morgonen

6/5/2024

Vår underbara praktikant Mikaela reflekterar över tiden med oss på Eventyr Nine Yards.

Säsong för prat

6/5/2024

Sommaren är runt knuten och med den kommer årets sommarpratare. Vår Content Producer Patrik Eriksson reflekterar kring styrkan i formatet. Kanske är det ett av de starkaste verktygen för att lära känna dina kollegor lite bättre.

Transparens och äkthet: Vägen framåt för Event och Brand Experience

11/3/2024

Genom att avlägsna det överflödiga och fokusera på äkthet, kan vi hitta en perfekt analogi för den nya eran av varumärkesupplevelser som vi står inför.

Dina problem är viktigare än vad du kanske tror

22/2/2024

Låt oss ge oss ut på en resa av introspektion och fördjupa oss i betydelsen av samarbete när vi navigerar utmaningar på arbetsplatsen. Dessa principer katalyserar innovation och driver organisationer mot förändring.

Förändringens nödvändiga smärta: en resa mot bestående resultat

14/2/2024

Människans vilja att förändra och rädslan för smärta och uppoffring är en ständigt pågående kamp inom oss. Nathalie Bishop, Head of People & Culture, utforskar paradoxen i vår mänskliga natur.

EVENTYR NINE YARDS är ett av Sveriges 10 starkaste varumärken i kommunikationsbranschen

6/2/2024

För femtonde gången har vi äran att bli nominerade i tävlingen Årets Byrå. Dessutom är vi för andra året i rad nominerade i den prestigefyllda kategorin ”Agency Image” tillsammans med nio andra byråer i Sverige.

LIWLIG - THE NORDIC EVENTS AGENCY // FINLAND - SWEDEN - NORWAY - DENMARK - GLOBAL // WE TURN MOMENTS INTO MOMENTUM

CONTACTS