3/10/2023

Kundresan som skapar framgångsrik EXPO-närvaro på riktigt

Effektiv kommunikation är avgörande för framgång på mässor eftersom det hjälper att locka och engagera besökare, bygga relationer, sticka ut från konkurrenterna och omvandla leads till försäljning. Genom att prioritera kommunikation som ett nyckelelement i din EXPO-strategi kan du maximera avkastningen på investeringen för ditt deltagande och uppnå dina mål för evenemanget. Viktigt att denna kommunikation finns med på hela resan – både innan, under och efter ett deltagande.

Två av våra EXPO-experter Sofie Täppmark och Daniel Eriksson berättar hur Eventyr Nine Yards tillsammans med våra kunder skapar förutsättningar för att nå uppsatta affärsmål och arbeta som strategisk kommunikationspartner.

Att delta på mässor är ett effektivt sätt att visa upp produkter och tjänster för potentiella kunder och partners. För att säkerställa en framgångsrik kundupplevelse är det viktigt att fokusera på flera nyckelfaktorer. Dessa inkluderar att sätta tydliga mål, designa en inbjudande och iögonfallande monter, förbereda marknadsföringsmaterial, utbilda personal och följa upp leads efter genomförandet. Dessutom är det viktigt att undersöka mässan i förväg, nätverka med andra utställare och vara proaktiv i att engagera sig med besökare. Genom att ha dessa viktiga faktorer i åtanke kan du maximera ditt deltagande och nå uppsatta affärsmål.

Att skapa den bästa EXPO-upplevelsen innebär noggrann planering och utförande för att säkerställa att ditt företag sticker ut från konkurrenterna och attraherar både befintliga och potentiella kunder. Här är några tips som hjälper dig att skapa en framgångsrik upplevelse: Sätt tydliga mål: Bestäm vad du vill uppnå med deltagandet på mässan – som att generera leads, öka varumärkeskännedomen eller lansera en ny produkt. Se till att målen är specifika, mätbara och går att uppnå. Planera i förväg: Börja planera i god tid för att säkerställa att du har tillräckligt med tid för att förbereda allt nödvändigt material, inklusive din monterdesign, marknadsföringsmaterial och reklamartiklar. Designa en inbjudande monter: Din monter ska vara visuellt tilltalande och återspegla ditt varumärkes image. Se till att ditt varumärke och budskap är tydligt och framträdande. Engagera personalen på plats: Utbilda din personal att vara inbjudande, tillgänglig och kunnig om produkter eller tjänster. Uppmuntra dem att interagera med besökarna och ställa frågor för att förstå deras behov. Viktigt att formulera ett ”call to action”, så det blir tydligt för besökaren vad hen ska agera på i montern. Uppföljning: Efter mässan, följ upp besökare som visat intresse för produkter eller tjänster, för att fortsätta konversationen och konvertera potentiella kunder till kunder. Varför inte bjuda in till en efterföljande afterwork på kontoret?

Genom att följa dessa enkla tips kan du skapa en minnesvärd och framgångsrik kundupplevelse som kan hjälpa ditt företag att växa. Sammantaget kräver ett framgångsrikt deltagande på en mässa noggrann planering, effektiv kommunikation och en stark förståelse för din målgrupp. Genom att fokusera på dessa nyckelområden kan du maximera avkastningen på investeringen för ditt deltagande och uppnå dina mål.

För att vi på Eventyr Nine Yards ska lyckas med kundernas mål och förväntningar arbetar vi med en egen modell framtagen för mässor, för att säkerställa att kommunikationen och konceptet vi tar fram skapar det som krävs för att nå effekt. Modellen skapar sen en tydlig bild av Varför, Vad och Hur vi ska arbeta och består av fyra områden som utgör grunden till all kommunikation;

Research & koncept Design & innehåll Produktion & utförande Mätning & utvärdering

Håll utkik i kommande artiklar där vi djupdyker i hur vi arbetar och vad vi tillsammans kan skapa utifrån vår modell. Du kommer få en inblick i de faktorer som gör arbetet framgångsrikt.

Om du inte kan hålla dig till dess, så kontakta gärna våra experter inom EXPO så kan de berätta mer om hur ni ska lyckas nå era mål.

Daniel Eriksson, 0734 – 11 64 22, daniel.eriksson@eventyrnineyards.se

Sofie Täppmark, 0739 – 41 03 30, sofie.tappmark@eventyrnineyards.se

LIWLIG Group på frontlinjen för social hållbarhet

17/11/2023

I en djupgående intervju med EVENTYR NINE YARDS Creative och Communication Chief Officer Niclas Rahm diskuterar vi vikten av social hållbarhet, byråns roll i hållbarhetsfrågan och hur kreativitet kan vara en katalysator för positiv social utveckling.

Guld i prestigefyllda Publishingpriset

13/11/2023

EVENTYR NINE YARDS tog hem guldet i det mycket prestigefyllda Publishingpriset.

Tack vare Meta finns det bara ett alternativ- att vara relevant. På riktigt!

31/10/2023

Snart kan du köpa dig fri från annonser på Instagram och Facebook och på så vis försvinner ditt alternativ som marknadsförare att köpa riktade annonser. EVENTYR NINE YARDS Sally Asp ger sina bästa tips hur man som marknadsförare ska tänka framåt.

Kundresan som skapar framgångsrik EXPO-närvaro på riktigt

3/10/2023

Vi på Eventyr Nine Yards har lång erfarenhet av kommunikation och konceptarbete i samband med våra kunders satsningar inom EXPO, både nationellt och internationellt. Allt handlar om att skapa kommunikation som fungerar över tid.

EVENTYR NINE YARDS finalist I Publishingpriset

3/10/2023

Publishingpriset är en årlig jurybedömd pristävling för annonser, digitala publikationer, filmer, webbplatser, tidningar mm. EVENTYR NINE YARDS är finalist i kategorin ”Varumärkesfilmer B2B” för sin produktion för Swish ”En gång i tiden”. 

7 tips om hur du kan öka din kreativa förmåga

25/9/2023

Daniel Da Silva om hur man ökar sin kreativa förmåga.

LIWLIG - THE NORDIC EVENTS AGENCY // FINLAND - SWEDEN - NORWAY - DENMARK - GLOBAL // WE TURN MOMENTS INTO MOMENTUM

Contacts