11/3/2024

Transparens och äkthet: Vägen framåt för Event och Brand Experience

När det gäller och kommer till brand experience är det viktigt att tänka innovativt, bryta ned traditionella barriärer och identifiera det som verkligen engagerar människor på djupet. Genom att avlägsna det överflödiga och fokusera på äkthet, kan vi hitta en perfekt analogi för den nya eran av varumärkesupplevelser som vi står inför.

I denna moderna era är det inte längre den senaste tekniken eller imponerande visuella effekter som definierar oss. Istället är det vår förmåga att skapa äkta, minnesvärda stunder som berör människor på en grundläggande nivå. Liksom att hitta essensen i ett uttrycksfullt medium, är det avgörande för oss att upptäcka vår varumärkes själ och låta den vägleda oss, mycket mer än tidigare.

Föreställ dig varumärkesdestinationer som mer än bara platser – de är på ett sätt heliga utrymmen där varje detalj speglar intention och autenticitet. Dessa platser är inte designade enbart för att visa upp produkter, utan för att etablera en djupare anslutning med besökarna, skapa en känsla av tillhörighet och gemenskap. Jag kom över en studie från Adobe som visade att 80% av konsumenterna anser att själva upplevelsen är lika viktig som produkten eller tjänsten. Detta betonar att framtiden för varumärkesbyggande ligger i att skapa meningsfulla upplevelser som varar kvar hos människor långt efter att de har lämnat våra fysiska eller digitala miljöer.

Inom metaverse och andra digitala domäner har vi chansen att formge upplevelser som överstiger de traditionella fysiska begränsningarna, fantasier och idéer vad vi känner till och vet om idag. Men även här är det inte tekniken i sig som kommer att definiera oss, utan hur vi använder den för att framkalla genuina mänskliga upplevelser. Det liknar processen att skapa en populär låt; det handlar inte om antalet instrument, utan om att hitta den melodi som människor inte kan sluta nynna på. Vem vill inte bli Max Martin inom brand experience?

Transparens och äkthet blir allt viktigare. På samma sätt som en artist måste vara äkta för att resonera med sin publik, måste varumärken vara öppna och ärliga mot sina kunder. Detta skapar inte bara förtroende utan även en djupare och mer meningsfull relation. Studien från Adobe visade även att kunder inte bara förväntar sig personalisering; de vill att varumärken ska agera proaktivt och förutse deras behov, vilket kräver en djup förståelse och respekt för kunden som individ. Här tror jag många byråer måste se över sin tjänsteportfölj och insiktsprocess för att överhuvudtaget vara relevanta att kunna hjälpa sin kunder framåt.

Så när vi ser framåt bör vi inspireras av filosofin att fokusera på det som verkligen är viktigt genom att avtäcka och kommunicera vår varumärkes själ. Det är genom att skapa dessa oförglömliga stunder som vi inte bara definierar vår identitet, utan också varför vi är viktiga för våra kunder. Framtidens brand experience handlar om att skapa ”musik” för själen, melodier som ekar långt bortom det ögonblick de först upplevdes.

Transparens och äkthet: Vägen framåt för Event och Brand Experience

11/3/2024

Genom att avlägsna det överflödiga och fokusera på äkthet, kan vi hitta en perfekt analogi för den nya eran av varumärkesupplevelser som vi står inför.

Dina problem är viktigare än vad du kanske tror

22/2/2024

Låt oss ge oss ut på en resa av introspektion och fördjupa oss i betydelsen av samarbete när vi navigerar utmaningar på arbetsplatsen. Dessa principer katalyserar innovation och driver organisationer mot förändring.

Förändringens nödvändiga smärta: en resa mot bestående resultat

14/2/2024

Människans vilja att förändra och rädslan för smärta och uppoffring är en ständigt pågående kamp inom oss. Nathalie Bishop, Head of People & Culture, utforskar paradoxen i vår mänskliga natur.

EVENTYR NINE YARDS är ett av Sveriges 10 starkaste varumärken i kommunikationsbranschen

6/2/2024

För femtonde gången har vi äran att bli nominerade i tävlingen Årets Byrå. Dessutom är vi för andra året i rad nominerade i den prestigefyllda kategorin ”Agency Image” tillsammans med nio andra byråer i Sverige.

Lösningarna finns mitt framför oss – varför använder vi de inte?

24/1/2024

Vår hållbarhetschef Josefin Mill är inte nöjd! Framtiden är inte oviss, lösningarna finns mitt framför oss – varför använder vi de inte? Läs hennes viktig krönika här!

Spontanitetens utrymme i en uppbokad värld

20/12/2023

Under julledigheten bjuder EVENTYR NINE YARDS på en serie julkrönikor. Njut av inspiration, reflektion och framtidsspaningar.

LIWLIG - THE NORDIC EVENTS AGENCY // FINLAND - SWEDEN - NORWAY - DENMARK - GLOBAL // WE TURN MOMENTS INTO MOMENTUM

CONTACTS