6/5/2024

Tankar på väg till praktiken första morgonen

Måndagsmorgon och jag beger mig till kontoret. Det är en sån kall, mörk februarimorgon och jag måste erkänna att jag är lite nervös när jag står i hissen på väg upp. Jag applicerar det sista lagret läppglans och ser mig själv i hissens spegel. Jag känner att min outfit är fel, är skjortan för mycket för en första dag? När jag passerar andra våningen upptäcker jag även en tandkrämsfläck på den. Fan, nu är allt förstört. Jag som skulle komma in med värsta självförtroendet och briljera första dagen och så kommer jag med fel outfit och en tandkrämsfläck. När jag anländer till fjärde våningen ser jag att kontoret redan har vaknat genom glasdörren. Klockan är 8:50 och de sitter redan i möten och det springer folk fram och tillbaka med kaffekoppar i händerna. Jag tänker, "oj, mina dagar av student-sovmorgnar är nog över”.

Nu ska ett nytt kapitel i mitt liv inledas, jag ska påbörja min sista praktik innan jag sedan ska ut på arbetsmarknaden. Världen utanför håller på att fallera. Det pågår två fruktansvärda krig, ekonomin är kass och Bäst i Test har flyttats över till 4an.

Jag tänker på absurditeten i att jag genomgår en inre kris över min framtid när folk bara några timmar bort kämpar för sina liv. Jag tänker på de som en gång haft ett vanligt liv, de som gick upp helt vanliga morgnar till sitt vanliga jobb, precis som vi gör här. Fast detta är inte en helt vanlig dag för mig. Allt detta pågår utanför dörren, men just precis nu, när jag står framför denna glasdörr känns detta som det största som händer i världen.

Jag klev i alla fall in på kontoret till slut. Trots att det kanske uppfattas som att vägen dit var lång, passerade de första dagarna, veckorna och månaderna snabbt förbi. Det har nu gått 12 veckor sedan jag påbörjade min praktik och det återstår endast cirka två veckor tills jag ska ut på arbetsmarknaden. Vad har jag lärt mig under denna tid?

Variationen av arbetsuppgifter, friheten och det egna ansvaret är saker jag uppskattat oerhört. Jag har på ett sätt växt upp, kan man säga. Jag har insett att spännande och roliga saker kommer inte bara att dyka upp framför mig, utan jag måste själv ta mig an och ta mig för saker för att få vara en del av det. Detta har varit mycket lärorikt. För att få vara delaktig i drömprojektet måste man gå utanför sin comfort zone och bevisa för sig själv att “ jag kan det här”, och detta är inte alltid helt lätt som praktikant och ny i branschen. Jag har lärt mig att byråvärlden är mycket mer hektisk och fartfylld än att jobba inhouse, men också otrolig. Att jobba med diverse kunder med helt olika mål och agendor utmanar verkligen ens kreativa och adaptiva förmåga. Jag tar med mig att en positiv och sund företagskultur även är otroligt viktigt.

Jag tar med mig fina samtal om allt mellan himmel och jord med min handledare Anna Lundahl som pushat och stöttat mig under denna tid, tack för det. Hennes handledning har hjälpt mig att stå på mig i en bransch full av starka personligheter och viljor. Jag tar med mig att allt inte heller hänger på en fläckig skjorta, för på rätt plats och med rätt människor är det ingen som bryr sig om det.

Tankar på väg till praktiken första morgonen

6/5/2024

Vår underbara praktikant Mikaela reflekterar över tiden med oss på Eventyr Nine Yards.

Säsong för prat

6/5/2024

Sommaren är runt knuten och med den kommer årets sommarpratare. Vår Content Producer Patrik Eriksson reflekterar kring styrkan i formatet. Kanske är det ett av de starkaste verktygen för att lära känna dina kollegor lite bättre.

Transparens och äkthet: Vägen framåt för Event och Brand Experience

11/3/2024

Genom att avlägsna det överflödiga och fokusera på äkthet, kan vi hitta en perfekt analogi för den nya eran av varumärkesupplevelser som vi står inför.

Dina problem är viktigare än vad du kanske tror

22/2/2024

Låt oss ge oss ut på en resa av introspektion och fördjupa oss i betydelsen av samarbete när vi navigerar utmaningar på arbetsplatsen. Dessa principer katalyserar innovation och driver organisationer mot förändring.

Förändringens nödvändiga smärta: en resa mot bestående resultat

14/2/2024

Människans vilja att förändra och rädslan för smärta och uppoffring är en ständigt pågående kamp inom oss. Nathalie Bishop, Head of People & Culture, utforskar paradoxen i vår mänskliga natur.

EVENTYR NINE YARDS är ett av Sveriges 10 starkaste varumärken i kommunikationsbranschen

6/2/2024

För femtonde gången har vi äran att bli nominerade i tävlingen Årets Byrå. Dessutom är vi för andra året i rad nominerade i den prestigefyllda kategorin ”Agency Image” tillsammans med nio andra byråer i Sverige.

LIWLIG - THE NORDIC EVENTS AGENCY // FINLAND - SWEDEN - NORWAY - DENMARK - GLOBAL // WE TURN MOMENTS INTO MOMENTUM

CONTACTS