4/1/2023

LIWLIG groups hållbarhetsarbete når nya höjder

Vi tar ett prat med Josefine Mill, Head of Sustainability, kring EVENTYR NINE YARDS och LIWLIG Groups hållbarhetsarbete. Hur ser vi på 2022 års arbete och vad väntar 2023? Häng med!

Från och med 2023 växlar vi upp ett snäpp och tar ett samlat, nordiskt grepp över bolagens hållbarhetsarbete. Liwlig Group växer snabbt och för att inte tappa fart i utvecklingen är det viktigt att vi snabbt kan onboarda såväl nya personer som kontor i det arbete vi redan implementerat, men också att vi avsätter resurser för att fortsätta utvecklas på ett mer hållbart sätt. Som ett steg i vårt nordiska arbete går Josefine Mill in i en ny roll som Head of Sustainability och kommer tillsammans med sustainability managers i varje land driva vårt hållbarhetsarbete framåt. Till vår hjälp har vi även ett riktigt starkt hållbarhetsteam som tillsammans med alla våra medarbetare tar arbetet vidare ut i varje organisation och i alla våra projekt.

- Genom att ta det här samlade greppet för Liwlig group kan vi få en helt annan dragkraft i vårt hållbarhetsarbete och även om det är mycket jobb som ligger framför oss innan vi är där vi vill vara, så är det en väldigt spännande resa som väntar. Jag är otroligt stolt över att vi som organisation både förstår den omfattande omställning vi alla står inför och att vi tydligt tar vårt ansvar genom att driva igenom förändringen internt och tillsammans med våra kunder och leverantörer, säger Josefine.

Vi börjar med att blicka bakåt och frågar Josefine vad hon är lite extra stolt över.

- Oj vi kan vara stolta över väldigt mycket i vårt hållbarhetsarbete. 2022 var ett galet år med en enorm ketchupeffekt efter två års pandemi. Vi alla jobbade väldigt hårt och gjorde dessutom en stor omställning kring klimatarbete i våra kunders projekt. Projekten och deras klimatutsläpp är ett identifierat område där vi behöver ta större ansvar. Men även om vi haft vår klimatberäknare innan 2022, hade vi fram tills nu ingen summa av CO2e-utsläppen för de 1000 projekt vi genomfört under året. Vi vill alltid ta fram mer klimatsmarta lösningar för att minska utsläppen, men innan lösningarna behövde vi kartlägga utsläppen både i enskilda projekt och som helhet. Vår lösning blev därför att vi från och med i år beräknar 100% av alla våra projekt men också att vi försöker få så många som möjligt av våra kunder att klimatkompensera för projektens icke-reducerbara. Här har vi verkligen landat i ett ”new normal” där klimatarbete blivit standard i alla projekt och en naturlig punkt på agendan, säger Josefine!

Vi stänger 2022 med 100% beräknade projekt och en bra vetskap om klimatutsläppen i projekten. Vi har där utöver drivit igenom att 62,5% av projekten under 2022 har klimatkompenserats. (Siffrorna gäller för Eventyr AB)

2022 är över men planerna inför 2023 är stora. Vi kommer att inleda året med att fokusera på vår Net Impact Ratio. Enkelt förklarat handlar det om hur vi på ett positivt och negativt sätt påverkar miljö, samhälle, kunskap och hälsa.

- Här kommer vi fördjupa oss i insikter av vår positiva och negativa påverkan men framför allt se över hur vi kan hitta lösningar för att förbättra vårt arbete och våra kontaktytor. Det andra är att jag ser fram emot att kreera nya lösningar och idéer med leverantörer och andra i branschen! Vi har under 2022 lagt en bra grund där hållbarhetsarbete är en naturlig del i våra kunders projekt, men vi har också fått många insikter kring var vi behöver höja ribban och hitta bättre lösningar. Det arbetet väntar nu tillsammans med våra samarbetspartners. Här tror jag verkligen att vi kan kunskapsöverföra mellan olika närliggande branscher och leverantörer för att driva eventbranschen framåt, berättar Josefine.

Vi ser framemot att arbeta tillsammans med kunder och leverantörer för att inspirera fler bolag att aktivera sitt hållbarhetsarbete. Vi kommer under 2023 att berätta om olika delar av vårt arbete, våra samarbeten men också utmaningar. Behöver du/ni inspiration så håll utkik. Och vill ni samarbeta så hör av er!

LIWLIG Group på frontlinjen för social hållbarhet

17/11/2023

I en djupgående intervju med EVENTYR NINE YARDS Creative och Communication Chief Officer Niclas Rahm diskuterar vi vikten av social hållbarhet, byråns roll i hållbarhetsfrågan och hur kreativitet kan vara en katalysator för positiv social utveckling.

Guld i prestigefyllda Publishingpriset

13/11/2023

EVENTYR NINE YARDS tog hem guldet i det mycket prestigefyllda Publishingpriset.

Tack vare Meta finns det bara ett alternativ- att vara relevant. På riktigt!

31/10/2023

Snart kan du köpa dig fri från annonser på Instagram och Facebook och på så vis försvinner ditt alternativ som marknadsförare att köpa riktade annonser. EVENTYR NINE YARDS Sally Asp ger sina bästa tips hur man som marknadsförare ska tänka framåt.

Kundresan som skapar framgångsrik EXPO-närvaro på riktigt

3/10/2023

Vi på Eventyr Nine Yards har lång erfarenhet av kommunikation och konceptarbete i samband med våra kunders satsningar inom EXPO, både nationellt och internationellt. Allt handlar om att skapa kommunikation som fungerar över tid.

EVENTYR NINE YARDS finalist I Publishingpriset

3/10/2023

Publishingpriset är en årlig jurybedömd pristävling för annonser, digitala publikationer, filmer, webbplatser, tidningar mm. EVENTYR NINE YARDS är finalist i kategorin ”Varumärkesfilmer B2B” för sin produktion för Swish ”En gång i tiden”. 

7 tips om hur du kan öka din kreativa förmåga

25/9/2023

Daniel Da Silva om hur man ökar sin kreativa förmåga.

LIWLIG - THE NORDIC EVENTS AGENCY // FINLAND - SWEDEN - NORWAY - DENMARK - GLOBAL // WE TURN MOMENTS INTO MOMENTUM

Contacts