4/1/2023

LIWLIG groups hållbarhetsarbete når nya höjder

Vi tar ett prat med Josefine Mill, Head of Sustainability, kring EVENTYR NINE YARDS och LIWLIG Groups hållbarhetsarbete. Hur ser vi på 2022 års arbete och vad väntar 2023? Häng med!

Från och med 2023 växlar vi upp ett snäpp och tar ett samlat, nordiskt grepp över bolagens hållbarhetsarbete. Liwlig Group växer snabbt och för att inte tappa fart i utvecklingen är det viktigt att vi snabbt kan onboarda såväl nya personer som kontor i det arbete vi redan implementerat, men också att vi avsätter resurser för att fortsätta utvecklas på ett mer hållbart sätt. Som ett steg i vårt nordiska arbete går Josefine Mill in i en ny roll som Head of Sustainability och kommer tillsammans med sustainability managers i varje land driva vårt hållbarhetsarbete framåt. Till vår hjälp har vi även ett riktigt starkt hållbarhetsteam som tillsammans med alla våra medarbetare tar arbetet vidare ut i varje organisation och i alla våra projekt.

- Genom att ta det här samlade greppet för Liwlig group kan vi få en helt annan dragkraft i vårt hållbarhetsarbete och även om det är mycket jobb som ligger framför oss innan vi är där vi vill vara, så är det en väldigt spännande resa som väntar. Jag är otroligt stolt över att vi som organisation både förstår den omfattande omställning vi alla står inför och att vi tydligt tar vårt ansvar genom att driva igenom förändringen internt och tillsammans med våra kunder och leverantörer, säger Josefine.

Vi börjar med att blicka bakåt och frågar Josefine vad hon är lite extra stolt över.

- Oj vi kan vara stolta över väldigt mycket i vårt hållbarhetsarbete. 2022 var ett galet år med en enorm ketchupeffekt efter två års pandemi. Vi alla jobbade väldigt hårt och gjorde dessutom en stor omställning kring klimatarbete i våra kunders projekt. Projekten och deras klimatutsläpp är ett identifierat område där vi behöver ta större ansvar. Men även om vi haft vår klimatberäknare innan 2022, hade vi fram tills nu ingen summa av CO2e-utsläppen för de 1000 projekt vi genomfört under året. Vi vill alltid ta fram mer klimatsmarta lösningar för att minska utsläppen, men innan lösningarna behövde vi kartlägga utsläppen både i enskilda projekt och som helhet. Vår lösning blev därför att vi från och med i år beräknar 100% av alla våra projekt men också att vi försöker få så många som möjligt av våra kunder att klimatkompensera för projektens icke-reducerbara. Här har vi verkligen landat i ett ”new normal” där klimatarbete blivit standard i alla projekt och en naturlig punkt på agendan, säger Josefine!

Vi stänger 2022 med 100% beräknade projekt och en bra vetskap om klimatutsläppen i projekten. Vi har där utöver drivit igenom att 62,5% av projekten under 2022 har klimatkompenserats. (Siffrorna gäller för Eventyr AB)

2022 är över men planerna inför 2023 är stora. Vi kommer att inleda året med att fokusera på vår Net Impact Ratio. Enkelt förklarat handlar det om hur vi på ett positivt och negativt sätt påverkar miljö, samhälle, kunskap och hälsa.

- Här kommer vi fördjupa oss i insikter av vår positiva och negativa påverkan men framför allt se över hur vi kan hitta lösningar för att förbättra vårt arbete och våra kontaktytor. Det andra är att jag ser fram emot att kreera nya lösningar och idéer med leverantörer och andra i branschen! Vi har under 2022 lagt en bra grund där hållbarhetsarbete är en naturlig del i våra kunders projekt, men vi har också fått många insikter kring var vi behöver höja ribban och hitta bättre lösningar. Det arbetet väntar nu tillsammans med våra samarbetspartners. Här tror jag verkligen att vi kan kunskapsöverföra mellan olika närliggande branscher och leverantörer för att driva eventbranschen framåt, berättar Josefine.

Vi ser framemot att arbeta tillsammans med kunder och leverantörer för att inspirera fler bolag att aktivera sitt hållbarhetsarbete. Vi kommer under 2023 att berätta om olika delar av vårt arbete, våra samarbeten men också utmaningar. Behöver du/ni inspiration så håll utkik. Och vill ni samarbeta så hör av er!

Tankar på väg till praktiken första morgonen

6/5/2024

Vår underbara praktikant Mikaela reflekterar över tiden med oss på Eventyr Nine Yards.

Säsong för prat

6/5/2024

Sommaren är runt knuten och med den kommer årets sommarpratare. Vår Content Producer Patrik Eriksson reflekterar kring styrkan i formatet. Kanske är det ett av de starkaste verktygen för att lära känna dina kollegor lite bättre.

Transparens och äkthet: Vägen framåt för Event och Brand Experience

11/3/2024

Genom att avlägsna det överflödiga och fokusera på äkthet, kan vi hitta en perfekt analogi för den nya eran av varumärkesupplevelser som vi står inför.

Dina problem är viktigare än vad du kanske tror

22/2/2024

Låt oss ge oss ut på en resa av introspektion och fördjupa oss i betydelsen av samarbete när vi navigerar utmaningar på arbetsplatsen. Dessa principer katalyserar innovation och driver organisationer mot förändring.

Förändringens nödvändiga smärta: en resa mot bestående resultat

14/2/2024

Människans vilja att förändra och rädslan för smärta och uppoffring är en ständigt pågående kamp inom oss. Nathalie Bishop, Head of People & Culture, utforskar paradoxen i vår mänskliga natur.

EVENTYR NINE YARDS är ett av Sveriges 10 starkaste varumärken i kommunikationsbranschen

6/2/2024

För femtonde gången har vi äran att bli nominerade i tävlingen Årets Byrå. Dessutom är vi för andra året i rad nominerade i den prestigefyllda kategorin ”Agency Image” tillsammans med nio andra byråer i Sverige.

LIWLIG - THE NORDIC EVENTS AGENCY // FINLAND - SWEDEN - NORWAY - DENMARK - GLOBAL // WE TURN MOMENTS INTO MOMENTUM

CONTACTS