22/2/2024

Dina problem är viktigare än vad du kanske tror

I ett rum fyllt med två hundra medarbetare, delade deras VD en gripande berättelse från sitt hjärta. Tårar fyllda av både sorg och hopp fälldes när han modigt delade en livsavgörande, fasansfull händelse. Detta sårbara ögonblick blev en startpunkt för en resa mot en förtrollande kultur, vävd av öppenhet, ärlighet och samhörighet.

En ung kille, knappt 20 år gammal, reste sig upp på stolen i den stora bankettsalen och skrek rakt ut när han fick syn på personen som precis klivit upp på scenen. Han delade sedan med sig av sina tankar och känslor när han förklarade att han kände sig stolt och tacksam att ha en arbetsgivare som verkligen förstått honom som individ. Idag, många år senare är den 20 åriga killen strax över 30 år och en av de högsta ledarna inom samma organisation. Att se medarbetarna är en av hans främsta fokusområden.

Med rösten darrande av känslor tog en medarbetare emot priset för Årets Medarbetare, samtidigt som hon förklarade sin tacksamhet för den chans hon hade fått, då ingen annan såg potentialen i henne. Detta ögonblick blev en vändpunkt i hennes liv där självinsikten väcktes och hennes eget värde blev klart och tydligt, även för henne.

När engagemanget och arbetsmoralen låg på botten, samlade vi gruppen för en tredagars resa ner i djupet. Samtalen var öppna och transparenta, där varje individ kände sig sedd och hörd. En gnista tändes i gruppen, en gnista som vi vårdat och som idag brinner starkt, fylld av gemenskap, engagemang och framtidstro.

Jag kan berätta mängder av liknande historier där vi som byrå har varit delaktiga i att skapa magiska ögonblick och upplevelser som har bidragit till förändringar och beslut med långsiktig påverkan. Det är en otrolig känsla när man reflekterar över det.

Och det häftiga är att alla dessa ögonblick har en gemensam nämnare:

Förståelsen av kärnan i utmaningen. Problemet.

Endast när vi identifierar problemet kan vi forma en lösning. När vi på riktigt kan identifiera var problemet ligger så kan vi skapa relevant innehåll och designa en kontext som gör att upplevelsen både blir stark och känslofylld. Och först då kan den leda till de effekter som vi eftersträvar. Lösningar på problemet helt enkelt.

Traditionellt har många av oss varit ovilliga att dela med oss av våra utmaningar. Vi har hållit dem för oss själva, drivna av rädsla, en önskan att inte framstå som svaga, eller helt enkelt för att vi inte har varit medvetna om att vi står inför en utmaning. Det är en naturlig mänsklig tendens som är djupt rotad i oss alla.

Men tiden förändras och med den vår inställning till öppenhet på arbetsplatsen. Vi på EVENTYR NINE YARDS bevittnar nu en växande trend där företag bryter sig loss från det förflutnas restriktioner och i stället välkomnar en kultur där utmaningar ses som möjligheter till samarbete och innovation. Genom att bjuda in till insyn och diskussion kring de hinder vi möter, har vi börjat hitta mer relevanta lösningar som leder till effekt.

Så låt oss fortsätta på denna väg. Låt oss modigt dela våra svårigheter och utmaningar, för det är genom att göra det som vi kan konstruera effektiva lösningar tillsammans. När vi väljer att vara öppna, att visa våra sprickor, och att samarbeta, då kan vi skapa lösningar som bär oss framåt, tillsammans

I den öppenheten och samhörigheten vi delar, ligger grunden för våra största framsteg och mest betydelsefulla förändringar.

/ Daniel da Silva Executive Creative Director, Eventyr Nine Yards (en av många problemlösare hos oss)

Transparens och äkthet: Vägen framåt för Event och Brand Experience

11/3/2024

Genom att avlägsna det överflödiga och fokusera på äkthet, kan vi hitta en perfekt analogi för den nya eran av varumärkesupplevelser som vi står inför.

Dina problem är viktigare än vad du kanske tror

22/2/2024

Låt oss ge oss ut på en resa av introspektion och fördjupa oss i betydelsen av samarbete när vi navigerar utmaningar på arbetsplatsen. Dessa principer katalyserar innovation och driver organisationer mot förändring.

Förändringens nödvändiga smärta: en resa mot bestående resultat

14/2/2024

Människans vilja att förändra och rädslan för smärta och uppoffring är en ständigt pågående kamp inom oss. Nathalie Bishop, Head of People & Culture, utforskar paradoxen i vår mänskliga natur.

EVENTYR NINE YARDS är ett av Sveriges 10 starkaste varumärken i kommunikationsbranschen

6/2/2024

För femtonde gången har vi äran att bli nominerade i tävlingen Årets Byrå. Dessutom är vi för andra året i rad nominerade i den prestigefyllda kategorin ”Agency Image” tillsammans med nio andra byråer i Sverige.

Lösningarna finns mitt framför oss – varför använder vi de inte?

24/1/2024

Vår hållbarhetschef Josefin Mill är inte nöjd! Framtiden är inte oviss, lösningarna finns mitt framför oss – varför använder vi de inte? Läs hennes viktig krönika här!

Spontanitetens utrymme i en uppbokad värld

20/12/2023

Under julledigheten bjuder EVENTYR NINE YARDS på en serie julkrönikor. Njut av inspiration, reflektion och framtidsspaningar.

LIWLIG - THE NORDIC EVENTS AGENCY // FINLAND - SWEDEN - NORWAY - DENMARK - GLOBAL // WE TURN MOMENTS INTO MOMENTUM

CONTACTS