19/12/2023

Ett, två, tre, fyra alla tips är inte dyra (eller fyra)

Vår content manager Anna Lundahl preppar för en lugn och harmonisk jul. Men hur gör man? Här delar hon med sig av tre väl valda tips för att få lugnet att infinna sig och uppmanar fler att dela med sig av sina tips och råd. Hur gör du?

Jag har här inför julledigheten tagit på mig uppgiften att leverera en julkrönika. Med låg energinivå på hjärnkontoret så vände jag mig till allas vår digitala vän ChatGPT och frågade om hen hade några tips på teman för en julkrönika. Jag fick klassiska uppslag så som ”Återblick på året som gått, Eventtrender 2024, Framgångssagor från 2023” mm. Ganska standardiserade idéer och inget som fick mina fingrar att dansa över tangentbordet. Men så kom det upp en punkt som fick mig att tänka på uttrycket ”sharing is caring”, vilket ju känns extra passande så här i juletider:

”Dela tips för lyckade jularrangemang”

Som ett stort fans av tipslistor, ja egentligen alla tänkbara listor, så fick detta bli vägen att vandra. Så här kommer tre tips som jag tagit till för att det ska bli en fröjdefull jul hemma hos oss.

Delegera. Ta hjälp av nära och kära när det gäller vad som ska stå på julbordet. De flesta gillar att hjälpa till så ge alla i uppgift att ta med sig några rätter till julbordet. Det härliga är att det kan bli en kulinarisk resa. På vårt julbord trängs finsk rotmoslåda med grekisk sallad och svenska köttbullar.

Egentid. Julen är ju en tid för familjen att samlas, men nog kan det vara skönt med lite egentid också? Ge bort presentkort på aktiviteter så har du snart ett ekande tomt hem när övriga är på bio eller Leos lekland och du kan njuta av välförtjänt me-time. Som man brukar säga ”happy wife = happy life”!

To buy lista. På tal om listor. Ha en digital lista där du skriver upp sådant som folk säger att de önskar sig under året. Förvåningen och glädjen är fin när ens nära och kära får något de glömt bort att de önskat sig för ett halvår sedan. Och en bonus är såklart att du slipper jaga runt efter sista-minuten-julklappar i julhandeln - en dröm i sig!

Hur gör du för att få en så lugn och skön jul som möjligt? (Om det är vad du vill ha såklart)

GOD JUL alla godingar!

Tankar på väg till praktiken första morgonen

6/5/2024

Vår underbara praktikant Mikaela reflekterar över tiden med oss på Eventyr Nine Yards.

Säsong för prat

6/5/2024

Sommaren är runt knuten och med den kommer årets sommarpratare. Vår Content Producer Patrik Eriksson reflekterar kring styrkan i formatet. Kanske är det ett av de starkaste verktygen för att lära känna dina kollegor lite bättre.

Transparens och äkthet: Vägen framåt för Event och Brand Experience

11/3/2024

Genom att avlägsna det överflödiga och fokusera på äkthet, kan vi hitta en perfekt analogi för den nya eran av varumärkesupplevelser som vi står inför.

Dina problem är viktigare än vad du kanske tror

22/2/2024

Låt oss ge oss ut på en resa av introspektion och fördjupa oss i betydelsen av samarbete när vi navigerar utmaningar på arbetsplatsen. Dessa principer katalyserar innovation och driver organisationer mot förändring.

Förändringens nödvändiga smärta: en resa mot bestående resultat

14/2/2024

Människans vilja att förändra och rädslan för smärta och uppoffring är en ständigt pågående kamp inom oss. Nathalie Bishop, Head of People & Culture, utforskar paradoxen i vår mänskliga natur.

EVENTYR NINE YARDS är ett av Sveriges 10 starkaste varumärken i kommunikationsbranschen

6/2/2024

För femtonde gången har vi äran att bli nominerade i tävlingen Årets Byrå. Dessutom är vi för andra året i rad nominerade i den prestigefyllda kategorin ”Agency Image” tillsammans med nio andra byråer i Sverige.

LIWLIG - THE NORDIC EVENTS AGENCY // FINLAND - SWEDEN - NORWAY - DENMARK - GLOBAL // WE TURN MOMENTS INTO MOMENTUM

CONTACTS