19/12/2023

Julen - När ”familjeföretaget” gör event

Julen närmar sig med stormsteg. Vilket innebär blandade känslor för många. Alla firar dock inte jul av olika anledningar.  Man kanske inte tror på det, eller så är det kanske inget man värdesätter, man kanske värderar andra saker högre. Vilket såklart är helt fine.

Sedan finns det dem som firar jul kanske mest för att man måste. Sådana som fixar en enkel plastgran, panikhandlar julklappar för att sedan be grannen komma över i en röd rock, trött plastmask och ett stripigt lösskägg för att leverera dem.  Eventuellt unnar de sig också några fabrikstillverkade pepparkakor till Kalle för att sedan sätta sig till bords och avnjuta fisluktande, plastförpackade köttbullar. 

Kanske ska man då ställa sig frågan, varför firar vi jul?

Det finns också dem som både värdesätter och älskar julen! 

De som njuter av att gå och handplocka den där perfekta granen. 

De som verkligen känner skillnad på heminlagd sill och burksill.

De som måste ha färsk grönkål som precis kokats i skinspadet och tillretts därefter (ja, jag är hallänning)

De som blir lyckliga av att den hemgjorda knäcken fastnar så där jobbigt i tänderna.

De som känner pirret i magen när Kalle börjar lida mot sitt slut och tomten är på ingång.

De som blir alldeles varma inombords när ”den riktiga tomten” kommer med julklapparna till barn och barnbarn.

De som känner stolthet när man tillsammans tittar på bilder och filmer från året som gått.

De som älskar att spela sällskapspel ihop med släkten.

De som varvar ner sent på julaftonskvällen med en iskall julöl och en extra bit av den där egengriljerade skinkan.

För dig som värderar julen högt så är allt ovan extremt belönande i slutändan.  Men, detta firande är ju faktiskt som ett företagsevent inom familjeföretaget och det är inte helt enkelt att kombinera med dina befintliga arbetsuppgifter som ”kock”, ”städerska” eller ”taxichaufför” inom ”företaget”, det tar både mycket tid och energi att få ihop...

Tänk vad härligt om det fanns någon som kunde hjälpa dig med allt det praktiska, göra en ordentlig projektplan över julen, komma med förslag på nya rätter till julbordet, fixa en riktig tomte, hitta det roligaste sällskapsspelet och komma med input till julklappsrimmen.  

Tyvärr är ditt vanliga företag och ditt ”familjeföretag” inte samma sak och jag kan tycka det är lite synd att det inte är det, för då hade ”tomten” kunnat hjälpa er att ta fram en riktigt bra brief och leverera allt därefter!

Tankar på väg till praktiken första morgonen

6/5/2024

Vår underbara praktikant Mikaela reflekterar över tiden med oss på Eventyr Nine Yards.

Säsong för prat

6/5/2024

Sommaren är runt knuten och med den kommer årets sommarpratare. Vår Content Producer Patrik Eriksson reflekterar kring styrkan i formatet. Kanske är det ett av de starkaste verktygen för att lära känna dina kollegor lite bättre.

Transparens och äkthet: Vägen framåt för Event och Brand Experience

11/3/2024

Genom att avlägsna det överflödiga och fokusera på äkthet, kan vi hitta en perfekt analogi för den nya eran av varumärkesupplevelser som vi står inför.

Dina problem är viktigare än vad du kanske tror

22/2/2024

Låt oss ge oss ut på en resa av introspektion och fördjupa oss i betydelsen av samarbete när vi navigerar utmaningar på arbetsplatsen. Dessa principer katalyserar innovation och driver organisationer mot förändring.

Förändringens nödvändiga smärta: en resa mot bestående resultat

14/2/2024

Människans vilja att förändra och rädslan för smärta och uppoffring är en ständigt pågående kamp inom oss. Nathalie Bishop, Head of People & Culture, utforskar paradoxen i vår mänskliga natur.

EVENTYR NINE YARDS är ett av Sveriges 10 starkaste varumärken i kommunikationsbranschen

6/2/2024

För femtonde gången har vi äran att bli nominerade i tävlingen Årets Byrå. Dessutom är vi för andra året i rad nominerade i den prestigefyllda kategorin ”Agency Image” tillsammans med nio andra byråer i Sverige.

LIWLIG - THE NORDIC EVENTS AGENCY // FINLAND - SWEDEN - NORWAY - DENMARK - GLOBAL // WE TURN MOMENTS INTO MOMENTUM

CONTACTS