19/12/2023

Livstempots Paradigmskifte

I en värld som rusar framåt, där varje sekund räknas som guld och hastighet ofta förväxlas med framgång, har jag kommit att reflektera över en grundläggande mänsklig förmåga som tycks ha glidit ur vårt grepp – förmågan att stanna upp och verkligen vara i nuet.

Som kommunikationschef i detta ständiga kapplöpningslopp, är jag alltför bekant med mantran "snabb" och "effektiv". Våra dagar fylls av att jaga från möte till möte, svara på en ständig ström av e-post och ständigt vara på jakt efter nästa deadline. Men i denna jakt, har jag insett att något viktigt går förlorat – förmågan att bara vara, att reflektera och uppskatta ögonblicket.

Ett ögonblick som förändrade min syn på detta var en eftermiddag för något år sedan då jag satt fast i trafiken. Där, i min stillastående bil, blev jag plötsligt medveten om det fina och viktiga i att bara vara. Jag stängde av radion, lät bilfönstret vara öppet och kände den friska luften. Det var en stund av klarhet, då jag verkligen kände mig närvarande och del av världen omkring mig.

Att göra saker långsamt har blivit en personlig övning i medveten närvaro. Att inte skarva med halvfabrikat utan förbereda en måltid från grunden, att promenera utan ett bestämt mål, att sjunka in i en bok utan att skynda vidare – dessa stunder har blivit mina små oaser av ro i en annars så brådskande värld.

Reflektion, som så ofta glöms bort i vår vardagliga rutin, har nu blivit en central del av mitt liv. Att reflektera innebär att ge sig tid att bearbeta och förstå våra upplevelser, känslor och tankar. Jag har funnit att det är i dessa stunder av stillhet och eftertanke som jag ofta finner de mest värdefulla insikterna och lösningarna.

I vår strävan efter ständig snabbhet och effektivitet, måste vi fråga oss själva: Har vi glömt bort dessa grundläggande mänskliga behov? Jag tror att det är dags att vi påminner oss själva om värdet av att sakta ner och värdera processen lika högt som resultatet.

Min tanke framåt är inte att vi helt överger vår snabba värld, utan snarare att vi hittar en balans. Att vi skapar stunder av stillhet i vår hektiska vardag, där vi verkligen kan reflektera och finna det som berikar våra liv.

Jag är också övertygad om att denna längtan efter stillhet och reflektion kommer att börja speglas i framtidens event och upplevelser. Jag tycker mig sen en växande trend där det själsliga får en allt större plats. Traditionella konferenser, ofta i teknikintensiva miljöer, börjar nu ge plats för mer jordnära och själsligt berikande upplevelser.

Jag är övertygad om att framtidens event kommer att integrera miljöer med utsikt över skogar, hav och berg, som komplement till de konventionella konferensrummen. I dessa miljöer, där naturens lugn och storhet är närvarande, skapas utrymme för deltagarna att inte bara blicka framåt, utan också inåt. Det handlar om att skapa en atmosfär där reflektion och inre resor inte bara är möjliga, utan också uppmuntras.

I dessa sammanhang förväntar jag mig att se en högre grad av samspel mellan omgivning och innehåll, där aktiviteter som meditativa promenader, reflektionsstunder vid vattenkanten, eller samtal i skogens lugn, blir en naturlig del av agendan. Dessa element kommer att agera som en motvikt till det ständiga flödet av information som ofta präglar dessa händelser.

Vi kan förvänta oss att framtida evenemang blir mer än bara arenor för kunskapsöverföring och nätverkande. De blir platser där själen också får sitt utrymme, där deltagare inte bara lär sig nya saker, utan också utforskar nya dimensioner av sig själva och sin relation till världen omkring dem.

Jag tror starkt på att vi alla behöver det. Framför allt i den tid vi lever i just nu.

Och i denna anda av att återupptäcka det långsamma och reflekterande livet, vill jag passa på att önska er alla en underbar ledighet. Må era dagar vara fyllda med just dessa ingredienser: lugn och ro, ett långsammare tempo och gott om tid för reflektion. Låt oss ta vara på denna särskilda tid på året för att inte bara vila kroppen, utan också nära själen. Må era helger u jul vara fyllda med stilla stunder som ger utrymme för eftertanke och självinsikt.

Så i takt med att vi stänger dörrarna till ytterligare ett hektiskt år och öppnar ett nytt kapitel, låt oss ta med oss lärdomarna om vikten av att sakta ner och uppskatta de små sakerna i livet. Med dessa tankar i hjärtat, önskar jag er en riktigt God Jul och ett gott nytt år. Må den kommande tiden bli en resa inte bara genom den yttre världen, utan också en utforskning av de inre landskapen som ger våra liv dess verkliga djup och mening.

Niclas Rahm CCO EVENTYR NINE YARD

Vad Cannes Lions 2024 har lärt oss

23/6/2024

EVENTYR NINE YARDS CCO Niclas Rahm bjuder på insikter från årets upplaga av Cannes Lions.

Säsong för prat

6/5/2024

Sommaren är runt knuten och med den kommer årets sommarpratare. Vår Content Producer Patrik Eriksson reflekterar kring styrkan i formatet. Kanske är det ett av de starkaste verktygen för att lära känna dina kollegor lite bättre.

Tankar på väg till praktiken första morgonen

6/5/2024

Vår underbara praktikant Mikaela reflekterar över tiden med oss på Eventyr Nine Yards.

Transparens och äkthet: Vägen framåt för Event och Brand Experience

11/3/2024

Genom att avlägsna det överflödiga och fokusera på äkthet, kan vi hitta en perfekt analogi för den nya eran av varumärkesupplevelser som vi står inför.

Dina problem är viktigare än vad du kanske tror

22/2/2024

Låt oss ge oss ut på en resa av introspektion och fördjupa oss i betydelsen av samarbete när vi navigerar utmaningar på arbetsplatsen. Dessa principer katalyserar innovation och driver organisationer mot förändring.

Förändringens nödvändiga smärta: en resa mot bestående resultat

14/2/2024

Människans vilja att förändra och rädslan för smärta och uppoffring är en ständigt pågående kamp inom oss. Nathalie Bishop, Head of People & Culture, utforskar paradoxen i vår mänskliga natur.

LIWLIG - THE NORDIC EVENTS AGENCY // FINLAND - SWEDEN - NORWAY - DENMARK - GLOBAL // WE TURN MOMENTS INTO MOMENTUM

CONTACTS