19/12/2023

Snart kommer vår nya CO2 Calculator

För att runda av klimatarbetet 2023 har vi tagit ett snack med Tapaus Climate Manager Sofia Hagan för att få veta lite mer om LIWLIGs nya klimatberäknare som kommer i början av 2024.

Hej Sofia, vad spännande det ska bli att höra om den nya klimatberäknaren! Men får vi börja att fråga varför en ny? LIWLIG har ju redan en beräknare som dessutom finns i en lightversion som open source.

- Jo det är så klart en relevant fråga. Vårt mission med den första kalkylatorn var att introducera klimatarbete i våra projekt. Med den har vi startat en dialog kring klimatutsläpp med alla våra kunder och leverantörer och den visualiserar den påverkan varje del av eventet har, samt hur bättre val kan minska dessa utsläpp. Men idag efter att ha haft den som standard i ett par år, har vi ett breddat vårt utbud av klimatsmarta lösningar så som räddad mat, exkludering av hotellstädning och återbruk av produkter och material. Dessa är alla lösningar som inte syns i vår nuvarande version, så därav behovet att utveckla en ny kalkylator med fler incitament för klimatsmarta lösningar och tillgång till data som kan ge fler detaljerade insikter. Vi vill ge makten och verktyget till individen och eventplaneraren så att vi alla kan skapa grönare och mer hållbara event!

Det låter fantastiskt, Sofia! Vilka kommer ha tillgång till denna uppdaterade kalkylator?

- LIWLIGS CO2-kalkylator kommer fortfarande att vara gratis att använda och kommer nu att vara mer detaljerad i den nya versionen. Jag ser den som ett verktyg för alla planerare. Oavsett om du planerar en liten sammankomst eller ett gigantiskt event så bör det vara standard att beräkna eventets klimatavtryck och att anta utmaningen att sänka den innan det är dags att gå live! De data vi kan utläsa idag är nyckeln för att göra rätt val för en hållbar morgondag.

Vad bra att den fortsätter vara tillgänglig för alla – hur ser du på det ansvar LIWLIG har i branschen?

- Som jag ser det är LIWLIG är inte bara en arbetsplats; det är en rörelse. Vi tror att alla kan bidra till en positiv förändring, och vi vet att om vi alla rör oss i samma riktning kan vi skapa förändring långt utanför den egna verksamheten. Genom att tillhandahålla verktyg som CO2-beräknaren gör vi det möjligt för individer och företag att aktivt delta i resan mot en mer hållbar framtid. Jag hoppas att detta kommer att möjliggöra ett gemensamt arbete och även en ny standard för vår bransch! Vi alla behöver beräkna och förstå våra koldioxidavtryck och göra medvetna val för en grönare planet. Tillsammans kan vi skapa gröna ringar på vattnet som sträcker sig långt bortom våra egna evenemang.

Tack Sofia, vi ser fram emot att ta del av den nya kalkylatorn!

Tankar på väg till praktiken första morgonen

6/5/2024

Vår underbara praktikant Mikaela reflekterar över tiden med oss på Eventyr Nine Yards.

Säsong för prat

6/5/2024

Sommaren är runt knuten och med den kommer årets sommarpratare. Vår Content Producer Patrik Eriksson reflekterar kring styrkan i formatet. Kanske är det ett av de starkaste verktygen för att lära känna dina kollegor lite bättre.

Transparens och äkthet: Vägen framåt för Event och Brand Experience

11/3/2024

Genom att avlägsna det överflödiga och fokusera på äkthet, kan vi hitta en perfekt analogi för den nya eran av varumärkesupplevelser som vi står inför.

Dina problem är viktigare än vad du kanske tror

22/2/2024

Låt oss ge oss ut på en resa av introspektion och fördjupa oss i betydelsen av samarbete när vi navigerar utmaningar på arbetsplatsen. Dessa principer katalyserar innovation och driver organisationer mot förändring.

Förändringens nödvändiga smärta: en resa mot bestående resultat

14/2/2024

Människans vilja att förändra och rädslan för smärta och uppoffring är en ständigt pågående kamp inom oss. Nathalie Bishop, Head of People & Culture, utforskar paradoxen i vår mänskliga natur.

EVENTYR NINE YARDS är ett av Sveriges 10 starkaste varumärken i kommunikationsbranschen

6/2/2024

För femtonde gången har vi äran att bli nominerade i tävlingen Årets Byrå. Dessutom är vi för andra året i rad nominerade i den prestigefyllda kategorin ”Agency Image” tillsammans med nio andra byråer i Sverige.

LIWLIG - THE NORDIC EVENTS AGENCY // FINLAND - SWEDEN - NORWAY - DENMARK - GLOBAL // WE TURN MOMENTS INTO MOMENTUM

CONTACTS