19/12/2023

Våga värna kontrasterna

Så har den varit här. Julledigheten. Efter en livlig höst med deadlines, kundmöten, genomföranden, utbildningar, pitchar och utvecklingsarbeten. För att inte tala om högarna med tvätt, disk, vardagsgnabb och läxläsning. Men så satt man där, plötsligt, i sin julledighet, med sin julklappsbok och hade …nästan lite tråkigt.

Eller, man hade nog inte tråkigt, rätteligen. Snarare mycket tid. Att bara sitta och glo.

Det är en kontrast. Att gå från späckade heldagar till fullkomlig stiltje.

Men en givande kontrast, egentligen.

Vi borde kanske söka oss mer till kontrasterna?

För visst är det i kontrasterna som vi känner och upplever? I det där skiftet från en ytterlighet till en annan.

Så här: Om varje dag, året runt, vore gourmet och lyx – inte skulle det då vara något speciellt med hummer på nyårsafton? Nä, visst är det växlingen från vardagens halvtrista (men ack så ändamålsenliga) makaronilåda som gör att charkbrickan på helgen blir en extra guldkant. Nog är det kontrasten mellan stadens puls och larm jämfört med tystnaden på en öde fjälltopp som låter oss förnimma den stillheten så där intensivt, ända in i benmärgen.

Ja, det är nog som Alfons Åbergs farmor skrockar när Alfons och pappa klagar över att de inte har något att göra. ”Det är braaa att ni har tråååkigt”, säger hon. ”Om det var roligt jämt, så visste man ju inte att det var roligt!”

Nä, låt oss ta farmor Åbergs inställning ad notam. Låt oss välkomna och njuta av en riktigt torftig, mörk och pengaskral januari. Och så lägger vi märke till om nästa glädjeämne känns lite extra.

Det är i alla fall värt ett försök.

Helena Österling af Wåhlberg

Kontrastfantast och Content manager på Eventyr Nine Yards

Tankar på väg till praktiken första morgonen

6/5/2024

Vår underbara praktikant Mikaela reflekterar över tiden med oss på Eventyr Nine Yards.

Säsong för prat

6/5/2024

Sommaren är runt knuten och med den kommer årets sommarpratare. Vår Content Producer Patrik Eriksson reflekterar kring styrkan i formatet. Kanske är det ett av de starkaste verktygen för att lära känna dina kollegor lite bättre.

Transparens och äkthet: Vägen framåt för Event och Brand Experience

11/3/2024

Genom att avlägsna det överflödiga och fokusera på äkthet, kan vi hitta en perfekt analogi för den nya eran av varumärkesupplevelser som vi står inför.

Dina problem är viktigare än vad du kanske tror

22/2/2024

Låt oss ge oss ut på en resa av introspektion och fördjupa oss i betydelsen av samarbete när vi navigerar utmaningar på arbetsplatsen. Dessa principer katalyserar innovation och driver organisationer mot förändring.

Förändringens nödvändiga smärta: en resa mot bestående resultat

14/2/2024

Människans vilja att förändra och rädslan för smärta och uppoffring är en ständigt pågående kamp inom oss. Nathalie Bishop, Head of People & Culture, utforskar paradoxen i vår mänskliga natur.

EVENTYR NINE YARDS är ett av Sveriges 10 starkaste varumärken i kommunikationsbranschen

6/2/2024

För femtonde gången har vi äran att bli nominerade i tävlingen Årets Byrå. Dessutom är vi för andra året i rad nominerade i den prestigefyllda kategorin ”Agency Image” tillsammans med nio andra byråer i Sverige.

LIWLIG - THE NORDIC EVENTS AGENCY // FINLAND - SWEDEN - NORWAY - DENMARK - GLOBAL // WE TURN MOMENTS INTO MOMENTUM

CONTACTS